Естетика и дентални услуги

Естетика

Едно от първите неща, които хората забелязват във Вас, е усмивката. Съвременната козметична стоматология дава възможност на нашите специалисти да се погрижат за нейната естетика, коригирайки голямо разнообразие от несъвършенства по зъбите.

Екипът ни извършва пълния спектър от козметични дентални услуги, от професионални сесии  за избелване на зъби, през високоестетични керамични възстановявания, до комплексни планове за цялостна регенерация на оралното здраве. Артистичността, уменията и опитът на нашите специалисти, съчетани с най-модерните техники за лечение с висококачествени материали, ни позволяват да постигаме високи резултати с работата си, създавайки ослепителни усмивки.

Профилактика

Съвременните превантивни мерки в денталната медицина са ключът към здравето на устната кухина.  Редовните стоматологични прегледи и професионалното почистване на зъбите в комбинация с персонализирани съвети за орална хигиена, както го практикуваме само ние, могат да Ви предпазят трайно от болка с дентален произход, кървене на венците, чувствителност, разклащане и загуба на зъби, хроничен лош дъх, скъпи стоматологични процедури и развитие на общи заболявания.

Професионално избелване

С течение на времето зъбите променят цвета си под влияние на определени храни, напитки и тютюневи изделия.  Изсветляването на Вашите зъби е един от най-бързите и ефективни начини за значително подобряване на естетиката на усмивка Ви.  Благодарение на съвременните системи и техники за избелване, можем по напълно щадящ и безвреден за зъбния емайл начин да изсветлим зъбите с 3 до 5 нюанса само след едно посещение в клиниката ни.

За поддържане на дълготраен избелващ ефект прилагаме и концепт за домашно избелване на зъбите.

Ендодонтия

Ендодонтията се занимава с лечението на възпалителните процеси на пулпата (зъбния нерв) или тези със зъбен произход, намиращи се в костта под корените. Лечението на кореновите канали цели запазване на естествените зъби максимално дълго, като за съответната процедура обикновено се налагат няколко посещения в клиниката в зависимост от всеки индивидуален случай.

Извършваме ендодонтските манипулации в крак с най-съвременните методи и протоколи на работа, контролирано, до най-малкия детайл, максимално щадящо и прецизно.

Вероятно имате нужда от кореново лечение, когато са налице:

  • спонтанна остра болка, продължаваща повече от 5 мин.
  • нощни силни болки
  • фрактура на зъб, придружена със силна болка
  • абсцес (подуване на венеца) около зъб
  • фистула (“пъпка” в областта на венеца в близост до зъб)
  • дълбок кариес, достигащ до зъбния нерв, без симптоматика
  • рентгенологични изменения около корените на определен зъб дори и без симптоматика (гранулом / киста)
  • по преценка на стоматолога при протетични възстановявания (поставяне на зъбна корона)

Важно е да знаете, че и при клинично здрави пациенти може да има кисти и зъбни грануломи, а развитието им може да се случи абсолютно безсимптомно. Затова препоръчваме на всеки пациент направата на контролна панорамна рентгенова снимка на всеки няколко години, съчетана с обстоен преглед при квалифициран дентален лекар, за да се избегнат много неприятни и понякога опасни последици за челюстта и общото здравословно състояние от тези сериозни „невидими“ възпаления.

Протетика

Реабилитацията на дъвкателната функция е финалната част от комплексния план за лечение. Тя има за цел да възстанови липсващите зъби и нормалното разпределяне на дъвкателната сила и по този начин да върне хармоничната усмивка на пациента. Възможните терапевтични варианти често са повече от един, затова е много важно да се подходи строго индивидуално към всеки случай. Прецизната диагностика въз основа на обстоен клиничен преглед, фотодокументация, гипсови модели на захапката и актуални рентгенови снимки е ключова за един перфектен протетичен резултат, затова нашите специалисти влагат много време, енергия и целия си опит в диагностиката и планирането, за да Ви предложат не само най-естетичното, но и медицински най-издържаното решение за Вашата нова усмивка.

Пародонтология

Здравето на венците и челюстната кост е в основата на здравите зъби и  красивата усмивка. Гингивитът и пародонтитът са двете заболявания, отговорни за кървящи, подути, болезнени  венци, а на по-късен етап и за разклащането на зъбите. Здравето на тези структури е заложено във взаимната работа на стоматолога и пациента. Редовното професионално почистване (6-12м.), заедно с индивидуални препоръки и съвети, комбинирани с отлична ежедневна орална хигиена, са ключови за дългогодишното орално здраве.

При по-напреднали процеси, като рецесии (оголване на кореновата повърхност) и клатещи се зъби, чрез съвременни техники за лечение, съчетани с опита на нашия екип, е възможно зъбите да бъдат стабилизирани и спасени.