Орална хирургия

бърза и компетентна терапия, съгласувана с Вашия дентален лекар

Лечение при възпален мъдрец или затруднен растеж на мъдрец

ефикасна терапия с трайно действие

Растежът на мъдреците често е свързан с множество проблеми. Възпален мъдрец предизвиква силни болки, води до подуване на венеца, бузата или шията. Понякога възпалението води дори до болка при преглъщане и схващане на челюстта. При подобни симптоми непременно ни потърсете, защото тези състояния изискват спешна стоматологична помощ. Ние ще облекчим болката Ви още при първото посещение, като понякога дори не се налага вадене на мъдреца, а само щадяща промивка, защото нашата основна цел е да запазим Вашите зъби, когато това е възможно и разумно, а не да ги вадим! Има обаче и ситуации, в които операция на мъдреца е единственият начин възпалението, болката и подуването да се премахнат трайно. Тогава нашият опитен орален хирург извършва нужната хирургична екстракция в рамките на 5 до 20 минути – бързо, ефективно и абсолютно безболезнено!

Апикална остеотомия

резекция на кореновите връхчета на възпален зъб

Нерядко „умъртвени“ зъби (след ендодонтско лечение) развиват или поддържат възпаления (апикален остит, апикален пародонтит) поради остатъчни бактерии в кореновите канали. Тези възпаления се характеризират със силни, туптящи болки, подувания и абсцеси, както и с тъмни петна около връхчетата на зъбните корени, видими на рентгеновите снимки. Тези петна отговарят на костни дефекти – грануломи и кисти – които с времето нарастват. В някои случаи едно повторно лечение на кореновите канали помага, но често възпалените зони са на места, недостъпни за ендодонтска терапия. Много от тези проблемни зъби биват вадени при неуспешно канално лечение, въпреки че съществува минимално инвазивен хирургичен метод за тяхното лечение, т. нар. „апикална остеотомия“ или резекция (отстраняване) на възпалените коренови връхчета чрез петнадесет-двадесетминутна напълно безболезнена интервенция с локална упойка. Ние в „НАТУРАДЕНТ“ практикуваме изключително ефикасно тази терапия и успяваме да спасим една голяма част от зъбите, обявени от други колеги за неспасяеми. В 95% от случаите се наблюдава трайно отстраняване на болките, възпаленията, грануломите и кистите, а Вие се радвате още много години на естествения си зъб!

Кистектомия

отстраняване на киста в лицево-челюстната област

Кистата е капсулован възпалителен процес, който с времето увеличава обема си, разрушавайки костта или меките тъкани около себе си. Тя може да е съпътствана с болка, подуване или абсцес, но може и до късен стадий напълно да липсват симптоми. В такива случаи кистозните образувания се виждат като случайна находка на рентгенови снимки. Открие ли се киста, тя трябва да бъде отстранена хирургично. При нас в „НАТУРАДЕНТ“ това се случва чрез кратка безболезнена интервенция с локална упойка. Когато манипулацията се проведе правилно, в повече от 90 процента от случаите костта и меките тъкани се възстановяват в следващите шест месеца, като задължително се правят контролни рентгенови снимки във времето, за да се изключи евентуален рецидив (повторно появяване на киста).

Пародонтална хирургия

специална грижа за венците Ви